Sunday, November 28, 2010

dalil cinta.

aku dah takde keje kot
memang bosan tahap gaban ni
tadi aku dah tutup da laptop aku ni
pastu tegerak hati pulak nak bukak balik
disebabkan cite kat tv3 ni
dalil cinta.
eh, memang banyak pengajaran la cite ni
lagi2 kat newlyweds.

aduumak.
kelaka gile cite ni.
ade ke basoh ikan tu dengan sabun
goreng ikan pon tak reti
hehehe.
tapi ape yang boleh kita pelajari di sini ya?

before kahwin and after kahwin is a different thing
before kahwin,memang lah
banyak saat-saat cintan cintun yang manis lagi indah
dating sana sini
and memanglah kita rasa happy
tapi
kalau kahwin
and nak kahwin
jangan pandang kahwin ni pekara main-main
aku tak kahwin lagi
tapi aku tau kalau kahwin
si suami dan si isteri ada tanggungjawab masing
si suami kena lah bimbing si isteri
and si isteri ni kenela menurut
and kalau ade tak betul or silap
tegurlah tapi jangan marah
tapi
kalau marah, marah bertempat
jangan marah melulu
kalau dah name bini orang,
mestilah buat yang terbaik untuk si suami
bia senang hati dia, lagilah bertambah seri rumahtangga tu
kalau dia rase susah hati, comfort him
kalau dia perlukan ape2 pon, bagilah ape2 yang die nak
tapi yang logik la
janganla laki or bini korang mintak jambatan emas korang pegi buat pulak
kalaulah itu yang diperlukan untuk bahagia
buat je la apa2 sekali pun demi si dia
tak kesah
si suami, si isteri, si girlfriend, si boyfriend
atau orang2 yang korg syg
kalau dah kawen
jangan la jadi isteri atau suami yang derhaka
don't be perfect, but be happy
sebab bukan semua orang perfect
and kalau nama pon dah bini
mestilah kene pandai jage umah
masak,mengemas,membasoh,melipat
hehhe
aku memang bukan pro lagi dlm masak2 ni
tpi slowly, lame2 pandai la
ntah sape la dapat rase masakan aku tiap2 hari nanti ye?
=)

ape2 pon, cite dalil cinta sangat best.
menitik air mata aku ckit.hehehe
;)

4 comments:

  1. hee. best best.
    tu lah. bak kata mama saya,
    before kahwin, kentut pun wangi. :P

    ReplyDelete
  2. hehehe,btol.
    lepas kawen bau dr jauh pon x mampu.
    huhuhu

    ReplyDelete
  3. cite nie terbaek,....nasib suami die cool

    ReplyDelete
  4. bagos ade suami mcm tu
    yg saba je ngan bini die mcm mane pon prangai die
    huhuhu

    ReplyDelete

ads.ads.ads.clicky click!