Sunday, November 28, 2010

dalil cinta.

aku dah takde keje kot
memang bosan tahap gaban ni
tadi aku dah tutup da laptop aku ni
pastu tegerak hati pulak nak bukak balik
disebabkan cite kat tv3 ni
dalil cinta.
eh, memang banyak pengajaran la cite ni
lagi2 kat newlyweds.

aduumak.
kelaka gile cite ni.
ade ke basoh ikan tu dengan sabun
goreng ikan pon tak reti
hehehe.
tapi ape yang boleh kita pelajari di sini ya?

before kahwin and after kahwin is a different thing
before kahwin,memang lah
banyak saat-saat cintan cintun yang manis lagi indah
dating sana sini
and memanglah kita rasa happy
tapi
kalau kahwin
and nak kahwin
jangan pandang kahwin ni pekara main-main
aku tak kahwin lagi
tapi aku tau kalau kahwin
si suami dan si isteri ada tanggungjawab masing
si suami kena lah bimbing si isteri
and si isteri ni kenela menurut
and kalau ade tak betul or silap
tegurlah tapi jangan marah
tapi
kalau marah, marah bertempat
jangan marah melulu
kalau dah name bini orang,
mestilah buat yang terbaik untuk si suami
bia senang hati dia, lagilah bertambah seri rumahtangga tu
kalau dia rase susah hati, comfort him
kalau dia perlukan ape2 pon, bagilah ape2 yang die nak
tapi yang logik la
janganla laki or bini korang mintak jambatan emas korang pegi buat pulak
kalaulah itu yang diperlukan untuk bahagia
buat je la apa2 sekali pun demi si dia
tak kesah
si suami, si isteri, si girlfriend, si boyfriend
atau orang2 yang korg syg
kalau dah kawen
jangan la jadi isteri atau suami yang derhaka
don't be perfect, but be happy
sebab bukan semua orang perfect
and kalau nama pon dah bini
mestilah kene pandai jage umah
masak,mengemas,membasoh,melipat
hehhe
aku memang bukan pro lagi dlm masak2 ni
tpi slowly, lame2 pandai la
ntah sape la dapat rase masakan aku tiap2 hari nanti ye?
=)

ape2 pon, cite dalil cinta sangat best.
menitik air mata aku ckit.hehehe
;)

kawan-kawan permata hati.eceyh.

ya
mereka lah permata hatiku bila aku dalam kesusahan dan berjauhan dari mama n abah
aku baru kenal dorang ni dalam 2 tahun lbey jugak la
since start UTeM ni
asal cuti je
mesti ade yang msg maseng
n msg maseng2 itu berbunyi
'weh, ko watpe?aku bosan doh.'
ini slalunye dari maiza la
hahahaha.
kalau aku, aku call je
tanye
'weh, ko wat pe?'
ckp2 
gelak2
dorang ni la penyeri hidup aku.


ini gambau lame.aku xde gamba baru sebab ketidakizinan teknologi pada telefon aku ni
-maknenye, phone aku x canggih laaaaaaa-
ni mase sem lepas
x silap aku mase final
mase ni dok asrama lagi
lom dok umah sewa lagi
kami terpaksa dudok di umah sewa, sebab nak bagi junior2 dok asrama pulak
skang dok umah sewa
lagi seronok
bertambah2 lagi orang2 sengal aku jmpe
ngehe.


ini syazwani said.
die ni, aku kenal paling lame
sbb aku satu skola n satu kelas dgn die mase form 5
5 Zeta SMK Puteri Seremban 2006
mase skola dulu x tegor langsong sebab die ni budak asrama
and aku cm outsider cmtu
and aku sgt anti budak asrama
sbb dulu aku loner~
ecey.
pastu, aku stat tego die mase aku masok matrik
sbb die pon same matrik dgn aku
KMM
tapi lain kuliah la
pastu, terserempak la ngan die kat TGV seremban 2
tapi sumpah mase tu aku xnmpk die sbb dlm wayang
and dah gelap, pastu aku macam kedengaran
'lily, lily!'
eh, sape yg panggil aku tu?aku pon jawab je la
  'ye, ye..sape tu?'
'aku la, wani.weh.ko dpt mne?'
aku ngan blurnye dlm kegelapan pon menjawab,
'aku dapat electronic, wireless kat UTeM.ko?'
'weh,samelah!'
hahaha.begitula gamaknye.
maka, pada hari orientasi, aku ngan wani pon bersame2.
dan dari situ, aku kenal nurul fateha azmi, a.k.a pati.
haha


ini maiza farhani sulahi@suhaili.
name penuh tu aku bagi.
aku stat kenal die mase dlm kelas
n mase dok asrama, umah die dpn umah aku
minah ni
mbebel talent no 1 die la
over-hyper
over-membebel
mmg die la
sape yg xthn kne mbebel dgn die
silelah lari jauh2
hahaha
tlinge aku dah lali dgr minah ni mbebel kt umah tiap2 hari
kalau umah tu senyap, maiza takdela tu
hahahaha
minah ni dah jadi roomate aku sejak sem 2 lagi sampai skarang
keje die ngan aku same je
mgadap laptopppppp~ XD


ni la nurul fateha azmi a.k.a pati
aku xtau cmne nama pati tu mlekat kt die
fateha kan?aku mle mcm nk panggil die teha je
lame2 mlekat plak pati kt mulot aku ni
die ni
menyindir no 1 and cakap non stop no 1 jugak
kalau borak ngan die
ko boleh x sedar 3jam ko da borak ngan die
slalunye yang geng borak ngan die ni maiza la
memang cocok lah kamu berdua yaa
tapi, mulot cmtu pon
otak diee PANDAIII
die ni ckp je tak pandai
ade gak kne pnyepak ngan aku
lau test ke final ke
memang die la yang paling sangat amat excellent.
huh.ckp diri sndiri xpandai.
tpulah kamu...
tp ape2 pon, aku sayang sama kamuuuuuuuu.
haha.teha pot pet.


ini saya.
haha.
ini gambar lame
rambut da xcmni da
da curl2 balik
dan pendek
maka
maken bulatlah muka beta yang cukup bulat itu



yang ini.afidatul nadia mok hat
nama bukan men lawa
panggil ape ye kak?
KEPOK.
hahaaha.
asal name KEPOK ni sbb kat mrsm jeli, die sorg je tgganu kot
jadi la kepok
die ni
da nak 3 sem
dapat dekannn
hahaha
jerles akuh
rajin die ni
tapi sengal jugak
kat rumah die la yang paling rajin
sume la rajin
tapi 
kalau ko bagi soalan mcm
'weh,ko nk ikot gy jln2 x?'
atau
'pok, ko nak tak makan?'
atau
'ktorang nak tgk wayang ni,jom la...'
jawapan kepok mesti
'aku x kesah.'
cmtu le.
agak tension jgk la kdg2 die bg jwpn cmtu
hehehheeh
pastu aku suke kenekan die ni.
terjah die la
geletek die la
kacau die mase tdo la
sape suh tdo tepi aku
wahahhahaha
memang kene la
kene geletek abis-abisan ngan aku
XD


and this guy.
=)
always makes me happy.
miss him the most. ;)
brad pitt lah kunun ye eh?
nk cite pasal die ni?
kene mtk kebenaran beliau dahulu.
XD

anyways.
sebab musabab aku wat post ni
aku sangattttttttttt ryndu diorg ni
diorg lah penyeri idupku kat melaka
dikala ku kebosanan
dikala ku kesepian
dikala ku memerlukan seorang kawan
mereka sentiasa ada untuk membantu.

miss you people.
cepatla.
aku nak balik melaka.
=S


Saturday, November 27, 2010

Potter Puppet Pals: The Mysterious Ticking Noise


snape, snape, severus snape.

haha!

sangat comel ok!!!

single or couple..mane lagi baik

single mmg best, tp couple pon best..so.aku rase couple kot lagi best?ahaha..jawapan cam bodo je.

fill in your deepest curiosity HERE.

bosan tak korang

huh.bosan.

fill in your deepest curiosity HERE.

aktiviti untok cuti?

wah.
tolong tolong.
aku tak tau nak wat ape cuti ni.
siyes.
selain dari mengabeskan lesen aku yg tertanggoh sejak beberapa tahon yg lalu,
ape aku nk buat?
takkan nak membesarkan lagi diri aku yang da besauuu ni
wuaaa
jadi apabila aku menge'post' ape yg harus ku buat semasa cuti inihh
inilah respon rakan2 seperjuangan kuh


makasih banyak2 kerna memberi idea2 yg begitu bernas dan cerdas pada pukul 1 pagi ini...
huhuhu
ngorat jiran sebelah?
hurm.kt sblah aunty and uncle cina yang mempunyai sebuah gerai makanan di sekitar ampang tidak silap aku
sebelah pulak lecturer kot
kat masterskill college yang berdekatan dgn umah ku ini
anak die?
XPENAH KU NAMPAK.
ahahhaha.
aku rase mesty anak2 die pon xpenah nampak aku
sbb kalau aku kua umah pon 
nk jemo2 baju
appearance aku lbey menyerupai mak orang
wahahhahahahhahahahaha
pastu ade ke suh ngorat pakcik sbla tu
eyh
tanak la uncle tu
takpe eh uncle
u pnye bini manyak lawa ohhh
lawa ke?mueheheh
ade jugak aku kne keja satu kampong ngan bini die nk ngorat2 pakcik tu
huhuhuhuhuhu

jadi, apakah pengajarannye dari sini adik2?
aku memang tak tegor jiran.
tunggu jiran tegor aku
wahhaaahah
takde la
sbb maybe
maseng2 busy
maseng ade hal sendiri nak buat
balik pon da nk dekat magreb macam tu
da gelap
same la ngan uncle cine kat sblah tu
x sempat la nk sembang2
tapi
kalau ade kenduri
or gotong royong
or ape2
baru la nak muncul satu2 jiran kite
baru nk berkenalan kan?
hehehe
xyah ckp orang, aku pon same jugak
xde bezanye.

jadi.
aku dah melari abes dari topik.
takpon sbenanye.
hahaha
jadi
yang sbenanye, aku rase.. (hape ntah ayat aku niiii.bahasa malaysia suda karattt!)
sepanjang cuti ni, aku akan onlineeeeeeeeeee je
berblogging
beronling
and aku rase dari tadi aku dengar lagu yang sama.
patotla x gerak2 jari aku ni
so.ape2 nk terjadi mase cuti ni,jadi lahh
adventure lah kunun
tp sambil2 itu kene cari tempat praktikal jugaa.
wuuuuu.......beta dah nak praktikalll~
cmne nnt praktikal
waaa
takot takoooot.

currently listening to glee cast-teenage dream





GLEE - "Umbrella-Singin' In the Rain" Full Performance


fyi, i'm a total gleek.
and so far, this is my favourite song!
the best mash up everrr!!!

Friday, November 26, 2010

Oh Yeah! - sentap budaya sindir menyindir


mari mengamalkan budaya sindir menyindir di rumah sewa kita ye adik2?
memang da praktikkan pon.
=D

Thursday, November 25, 2010

Hitler Marah Pasal Kes Remaja Comolot


eheh.
mesti korang da tau pasal budak yg pilih klcc dr boipren die tu kan?
haa
pakcik hitler da marah.
ayokkkkk~

XD

formspring.me

OH YESSSSSSSSSSS

Tuesday, November 23, 2010

formspring.me

dah lame tak main tanya-tanya ni.tanya lah.ASK ME.. http://formspring.me/hart89

the deadly words.

dah habis kita merepek sekejap.

lilliani sudah berjaya menempuh semester 1 tahun 3 dengan jayanya
maybe?
haha
aku hafal pon ntah ape yang aku jawab pon tatauu
biaselah
panic in the exam hall
no panic in the disco
kalau panic in the disco, maka terkinja-kinja la jawabnye berjoget.muhuhu
apa2 pon, bukan nak cite pasal disko
aku nk cite bende2 gila yang aku buat
and aku rasa amat gila melakukannya
and skarang aku tgh saket GIGI.
gigi berlobang~

setahu anda, atau sapa2 yang dok baca ni
-aku ade ckit je follower-
aku deactivate fesbuk buat sementara waktu
hasilnya, tak mati ponn.
aku boleh la survive ok without facebook
ngan tumblr.tapi tumblr cam susah sikit ya
hahah
jadi semalam punya semalam kot
kelmarin
da activate fesbuk
padahnye?
aku tenong fesbukkkkkkkkkkkkkkk!
macam shit!
hahahahhaha
jadi terbukti la aku addict kat fesbuk walaupon status aku buh tu takde kene mengena ngan hidop org laen
walaupon kadang2 ;)
jadi
tadi, aku macam buang tabiat la
jadi stalker kat fesbuk
bosan namenye
haha
aku pon bukak la page adik sepupu kesayangan aku
and bukak lagi kepada page kawan2 die
dan kawan2 kepada kawan2 adik sepupu ku
aku taktau la
gamba bukan maen byk lagi ye dik
kalah akak ni haaa
tapi yang paling aku tak bley thn tu la
taip AQ,KEW,KORUNK
dan ape2 yang sewaktu dgn nye
memang nak cari pelempang maot dik kalau ko type kt akak camtu
type cam akak ni
agak normal la jugak
walaupon diriku tidak abnormal
haha
and kadang2 ade jugak rasenye generasi seterusnya 
bermula dari kanak2 yang lahir 1990
semakin lama semakin terencat jugak
oops?
bukan la maksud ku begitu
huhuhu..takpelah
tak dapat berfikiran dengan betul lagi kot
aku pon same
muhuhuhu

tapi takpelah
sebab macam tu jugak kita zaman remaja
seronok
tapi
seronok remaja dulu and remaja sekarang lain la jugak
mane lah ade fesbuk dgn blog sume ni
fesbuk ni boleh digantikan dgn melepak2,jmpe ramai lepas skolah ke ape ke
blog ni plak kalau dulu2 ditulis diari
tapi bahaya la sbb content boleh dibace oleh lahanat2 yang memang gatal nk baca diari org
hahaha
trust me, been there, felt that.
but still, connection among people are still important
it soothes a part of your soul, heart and mind
and makes u at ease
sebab bila kita dikelilingi dengan orang yang kita sayang and kenal
kita dapat rasa yang kita ada sesuatu
yang sangat indah
yang tak dapat dilupakan 
then, we can say that
hey, i've got friends who loves me 
kan seronok?

sangat seronok, jadi saya sangat suka berkawan. =)
hehe
tapi kne jugaklah pilih kwn yang masok akal
pandai2 la pilih kawan
jangan la memudaratkan diri
pilih kawan yang boleh mempengaruhi kita 
in a good way
=)

merepek dan merepuk
aku dah mengantuk.

yey.berjaya buat pantun dua kerat.
selamat malam.
see you again UTeM
on the 3rd January 2011.
omg.i'm 22 dah mase tu.
0___0


Sunday, November 21, 2010

Saturday, November 20, 2010

bold is true.

every bold statement is true about me. =)






I am a morning person.

I am a perfectionist.

I am an only child.

I am Catholic.

I am currently in my PJs.

I am currently pregnant.

I am currently suffering from a broken heart.

I am left handed.

I am married.

I am addicted to MySpace.

I’m shy around the opposite sex. 

I bite my nails.

I currently regret something I have done.

When I get mad I curse.

I don’t like anyone.

I enjoy country music.

I enjoy jazz music.

I have a car.

I have a cell phone.

I have a pet.

I have been to another country.

I have been told that I’m smart.

I have been told I have an unusual sense of humor.

I have had a broken bone.

I have changed a lot over the past year.

I have had surgery.

I have killed another person.

I have had my hair cut within the last week.

I have had the cops called on me.

I have kissed someone I knew I shouldn’t.

I have kissed someone of the same gender. 

I have mood swings. 

I have rejected someone before.

I have seen the Lord of the Rings trilogy.

I have watched Sex and the City. 

I like Shakespeare.

I love to cook.

I love Michael Jackson.

I love sleeping.

I love to shop.

I miss someone right now.

I own over 100 CDs.

I own over 100 DVDs.

I own and use a library card.

I practice a religion that is not considered mainstream.

I read books for pleasure in my spare time.

I sleep a lot during the day.

I strongly dislike math.

I think Britney Spears is pretty.

I will try ALMOST anything once.

I work at a job that I enjoy.

I would classify myself as ghetto.

I can name all seven dwarfs from Snow White.

I am currently wearing socks.

I am tired.

I am currently waiting for someone.

I lost contact with someone.

I hate Miley Cyrus.

I think Party In The USA is catchy.

I’d date Harry Potter.

I can name all the past presidents of the United States 

I know who was president before George Bush.

I love pickles.

I need the internet to live.

I prefer vanilla over chocolate.

I watched Star Trek.

I watched all six movies of Star Wars.

I own an Xbox.

I think music is life.

Saturday, November 13, 2010

belum lagi sempurna edisi 1.

today
13th november 2010
-esok birthday abah-
berakhir sudah paper ketiga aku
iaitu bahasa jepun
senang
sebab aku dah belajar
and i've done it 
under 30 minutes
sbb sume bende aku dah belajar
haha
berlagaknye anak mak aku niiiii
ade 2 lagi paper yang perlu dihadapi
selepas raya haji
aku balik ke rumah halaman
nak cakap kampung halaman tak boleh sebab i live in a kinda sub urban area
hahaha~

pejam celik pejam celik
dah nak abis dah semester pertama tahun ketiga
dan semester ni
kinda special to me
because of teddy. =)
special pon, study jangan di lupa
dan dah tak lama aku kat utem ni
ade setahun setengah lagi
wahh
cepat betul 
rasenye baru semalam aku masuk utem
wuhuhu
dah jadi senior da kat cni
hikhik

tapi
pejam celik pejam celik lagi
sume ni akan berlalu
it is just another phase of life that we have gone through
just like school
and matrikulasi
and sangat sedih bile dipikirkan
kite akan tinggalkan zaman2 ini
yang penuh kegembiraan, kedukaan dan kesedihan
sebab masa tak hiraukan kita
it goes on
and will never turn back
and what will happen in the future
is up to us to decide
on how we are today
-apehal aku sentimental ni?mental ke aku ni?-
ahaha

masih belum lagi sempurna final exam aku ni
ade lagi 2 paper
engineering management
dengan telecommunication systems
yang akan jatuh pada tarikh 20 nov dan 22 nov
lepas itu
HARRY POTTER.
aku mimpi aku dah tengok harry potter and ianya amatlah sangat best
maknenye kene tgk la tu
tapi
lau x best
memang kene hempok la wayang tu
x kesah la
walaupon bukan salah wayang tu pon kan
wahaha

beta balik pulang raya haji ini
kerana tiada orang di rumah memerhati orang mengemas rumah
tidak mengapalah
aku pulang
huhu
kena study kat umah le jawabnye ni
wahh
bagaimana inii
jauhkan tv dariku
dan intenet

speaking of tv
i'm currently to glee
season 2 is the best
the songs are AWESOME
gosh.
best okayh!
i'm so a gleek right nowwww
huhuhuk.

thus.
belum lagi sempurni edisi 1 berakhir di sini
lilly hendak tidur
keletihan and kekenyangan
dan hujan ini membuatkan bantalku yang empuk memanggil2 ku
untuk ke alam mimpiku yang indah permai tetapi hanyalah mainan otakku semata2.

seriously. wth?

ads.ads.ads.clicky click!