Monday, March 28, 2011

jobless?fresh graduate?can't find the right job for you?READ THIS.mari dekat,mari dekat.

bagi anda-anda sume yang tengah cari keje
no matter whether you are a fresh graduate
a student
or still looking for the right job
ye,maybe da ramai tau pasal jobcentrak ni da lame
tapi kalau korang jenis malas nak keluar cari keje
or maybe takot nak keluar sebab kadar jenayah semakin meningkat ke
fobia dengan peragot
or malas nak go throygh klassifieds tu ke
or tak tau and tak sure job specification or ape yang sesuai dengan keje korang sumer
hey,teknologikan di hujung jari jemari anda?
jobcentral ni boleh tolong sebab kalau korang register
korang boleh state ape field bidang korang
and jobcentral tu akan tolong korang cari tempat yang sesuai
bagi yang students, daftar aje, and nnt korang as fresh graduate
jobcentral boleh menolong korang cari keje yang sesuai as fresh graduates.
so, ape tunggu lagi?
daftar ye kawan-kawan!
=D

Saturday, March 26, 2011

mohon untuk dibaca.BACA.

HAHA.
poyo je title post tu.


da lame tak blog ye kat sini.
dok asek kat tumblr, scrolling, reblogging, then like post.
seronok la tgk gamba lawa-lawa
tapi sekali sekala nak type2 jugak
nak praktis jugak.
so post kali ini?
aku tak tau la ade bace ke tak
kalau bace, sile teroskan bace, tapi berhati-hati kalau content ini tidak senang untuk anda2 kalian.
kalau tanak takpe, saya hanyalah manusia seperti anda, jadi siapelah saye ni untuk pakse2 anda bace. ;)
-sbenanye nk je korang bace.tehehhe-
da jarang da post-post ni
so,marilah kite ye?

pekara 1.Lady Gaga.

aku minat lagu-lagu lady gaga.
sgt minat
tapi lagu die byk maksud yang agak yg mendalam
ade yg cakap die ni illuminati
ade yg ckp die ni mengutuk2 kesucian agama kristian
aku rase ye, mmg btol
tapi still, if you don't take the lyrics seriously, then it means nothing
lepas tu, adelah artikel keluar dekat suratkabar tempatan kite ni
yg menyatakan Lady Gaga menyuruh peminat die yg xstuju crop lagu die tu
stand out and say something.
but sometimes, dear Lady Gaga, at certain community, atau masyarakat, maybe country,
we have BOUNDARIES.
we respect our community, for what it stands for, for how it has boundaries
sorry if we crop your song, but hey, we don't support gay and lesbian relationships, and transgandered people too.
walaupon da byk kan kat malaysia ni
even if ade mogok sbb nape crop lagu-lagu ni,secare tak langsung nnt ade jugak yang mmpertikaikan nape malaysia tak support gay and lesbian relationships
i'm sorry to say, walaupun aku tak religious mane, tapi negara ni negara Islam.
Lady Gaga senang la nk cakap
cakap ikot suke hati, and lagi2 die dr that free country kan.
cube kalau die lahir kat cni, dibesarkan dgn kebiasaan hidup kat cni
mesti die paham.
our country has boundaries
and i know, for those civilized people out there
respect their country's religion and its boundaries
Lady Gaga, you are a genius at music, but sometimes you got to use your common sense and respect others for what they are for.
it is fine you are born that way, but some people are born in different ways.
making sense there Lady Gaga?

pekara 2. Ikut mengikut, tiru meniru.biaselah tu.

korang penah tak
berkawan dengan orang yang suke mengikot korang
cm takleh kalah la.
kalau kau beli ni, org tu pon nak beli jugak.
kalau ko ade bende tu, org tu pon nak bende tu jugak.
kite pon same jugak kan.
nak jugak ade bende org len ade.
kelaka la kan, mcm budak2.
aku ngaku aku cmtu jugak, tapi taklah obvious sgt kan.
tp bile dah obvious sgt
kadang-kadang terasa annoying jugaklah.
ok,takpela.kau kaya,ade duit
tapi dah buat cmtu kadang-kadang cm rase annoying jugak la kan
hahaha
tapi memang pada naluri manusia itu
memang takde sifat nak kalah
sebab kalaulah manusia itu nak kalah je sepanjang masa
mcm mane nak maju?
haha, sile applykan ini di konteks yg lain
jgn lah nak keja sgt bende2 ni
-xdar dri ckp org, aku lbey korang ja ponnnnn-
ape org kate eh?
buy things that u need, not what u want.
aku tgh amek iktibar citer ni
so korang pon amek2 lah iktibar cite ni jugak
bukan kutuk org yg berlumbe2 ade bende yg canggih, mahal dan berjenama
tapi biarlah besederhana, asalkan bahagia
kalau melebih-lebih tak bahagia, pon takde guna kan?
renungkan lah ye.
teehee.


pekara 3. aku student.jadi biaselah stress tu.


tipulah kalau korang ckp korang tak penah stress dlm iduppppp.
pernahkan?kan?kan?kan??
kalau korang student
korang mesti rase stress dengan assgnment
dgn test
dgn project
dgn thesis
etc etc
pastu muke cm ketat je kalau org tanye
'ko ok tak der?'
make korg yg stress akan jwb
'ko nmpk aku ok ke bai?'
-apesal aku berbahasa begituuu?-
tu kalau org yg mcm aku la
yg telah mencampur adukkan perasaan stress
n xpasal-pasal org len kene tempias kan
opps.
tak bek cmtu, org tu tak bersalah pon
jgn la lepaskan kat org
lau lepaskan kat kucing ke
kat bantal ke
tiang ke, kasi patah kayu ke
tapi jgn amalkan vandalisma ye adik2?
atau pon, kalau kau kuat jiwa batin kau
maintain your composure.
ko pegi jerit kat atas bukit pon boley, tapi nnt orang cm pandang la kan
kalau korang tak malu, takpe, tapi aku malu
jadi atas bukit tu aku dok la sorg2 melayan perasaan.
huhuhuhuhuhu
mcm2 la nak ilangkan stress ni
cara aku?
bile aku pk cm byk je keje nak buat
pastu dalam otak aku cam bersepah-sepah la nak pikir kne buat tu la buat ni la
aku dok kejap
tarik nafaasss pjg2
hembos.....pastu aku ckp
'ok lilly, time to get things right, susun satu2 mane ko nk buat dlu'
make susun2 tak la serabot
and things can be don accordingly lah.
-tapi jarang la nak amalkan mcm tu sbb aku nk rase rush jd student yg tension-
and aku ni mmg mls la nk studykan utk test2 n midterm ni
study stay up last minute tu pekara biase la kan
tapi mak aku penah cakap,
'adik, jgn study last minit,susah nnt'
ops mama.tak dengar nasihat.
ngehehehe.
kalau anda pelajar yang cemerlang, anda memang akan amalkan study awal2.
anda akan study smart.
tapi lagi skali aku nyatakan
aku nk rase the rush of being a tension student
dengan kawan-kawan pon best jugak.
same2 tension.pastu luahkan ramai-ramai.
bile luahkan die akan meleret-leret, pastu korang bersembang
lame2 korg da lupe stress.
ye tak?
=)


jadi itulah post aku untuk hari ni.
bile nta nk post lagi.
keep reading.
n comment la.
jarang nak dapat orang komen2 ni. 
and memohon jasa baik cik/encik/tuan/puan/dato/datin
untuk klik link di bawah
seronok tau~!
=)


join us, and it will give you GREAT benefits and offers!join us and you will not regret it!









Wednesday, March 9, 2011

menipu,ditipu dan tertipu?

apekah perasaan kita kalau ditipu?
peritkan?
lagi-lagi kalau org yang menipu kita ialah orang yang lebih tua dari kite.
mcm elderly la kan, org tua.
aku memang dgn orang tua aku hormat
mak bapak aku pon aku hormat
tipu-menipu tu ade la, teehee.
what?i'm not perfect.
tapi, kalau lah orang yang lebih tua ini
nak kite hormat kat die
tapi die pulak yang menipu kite
apedehal?
macam mana kite nak hormat die?
kalau aku, aku boleh tahan lagi la
aku bukan jenis yang menengking,membangkang kata-kata orang tua
tapi dalam hati aku memang la aku marah
tapi, sebabkan aku fikirkan die orang tua, maka aku bersabar.
tapi, kalau dah tahap kronik, dah abis tipu, dipijaknya kepala orang muda ni
itu tidak boleh.
sebab aku pon manusia, aku ade hak, tak kira tua or muda
bezanye hanyelah aku muda, kau tua, aku perlulah ade rase hormat sikit kat kau yang dah rase asam garam perit hidup ni
tapi, kalau macam ni lah kau nak tipu kite or in my case, kitorang
aku rase aku ade hak untup bercakap benar, jujur tegas dan amanah. -cam polis lak-
iye, begitulah citernye
my mama taught me to respect the elders, as they are wiser
tapi kalau the wiseness used to pijak-pijak kepala orang muda
macam mana la nak bentuk jiwa orang-orang muda?
kalau itulah yang ditunjuk kat kite, camnilah bangsa kita, putar belit cakap.
inilah luahan hati anak muda macam aku, yang agak susah nak cakap, tapi maybe through blog, i might say something.
aku tak bermaksud nak herdik,maki orang-orang tua
tapi aku hormat dengan orang tua.
time kasih.
sile paham.
=)

Monday, March 7, 2011

tidur yang begitu panjang, sedar-sedar dah mac.

selamat pagi!
ye, memang pagi!
9.54am niii
dgn ajaibnye aku bgn awal,sebab smalam aku tido awal
maka aku da tido lebih 12 jam
dan aku rase kalau aku tido lagi ni
aku boleh mati la
tido tanak bangun2
ehhehe
aku rase sgt letih sbenanye 2-3 hari ni
aku tatau nape, tapi lau jumpe bantal je mmg tros mlayang ke alam mimpi.
banyak lah terjadi sepanjang aku tak buh ape2 entry kat sini kan.
tumblr pon aku da jarang bukak.
uhuhu.bajet busy lah kununnnnnnnnnn.

PERTAMA.
akhirnye sudah ditukar lah itu dawai2 braces.
dah jumpe dentist pon smalam.
sakit~sebab dawai ni teballll
n mase pasang tu pon sakettt...
nak nanges rasenye akuuu
takpela.demi nak cantikkan gigi.
huhuhuhu.
kali ni sume warne purples.
nice tau uolsss~

KEDUA.
selalunye kalau aku balik umah,
aku amek bas kat kajang, or bukit jalil
so, for the 1st time semalam
aku menaiki bas dekat TERMINAL BERSEPADU SELATAN-BANDAR TASIK SELATAN
huhu.
dalam kul 12 cmtu, aku nek ktm dr Serdang,smpai skejap je kt Bandar Tasik Selatan tu
jalan sikit, sampai la TBS tu
cam airport la
sojuk ade gak la
nak tgk bas aku berlepas kat gate mane pon susah
sebab laju sangat and banyak sangat list bas-bas
make aku dok terpacak kat depan tmpt departure bas punye chart tu,hamende nta org panggil bende tu
3 kali nak make sure i got the right gate
huhuhu
jadi aku pon pergi la kat gate yang sepatotnye, pintu perlepasan 17/c4
aku sampai dlm 12.45 kot cmtu
aku igt nk masuk n tunggu awal la kan
tapi akak tu ckp dtg balik 1.30
okey~ade la mase aku nak jalan2 kat BTS tu
naik la kat tmpt makan-makan die
ade kenny roger's,wendy's
and coming soon, starbucks,hailam kopitiam..
ade subway tak~?ngehehehehe
ade jugak tempat2 shopping yang coming soon
so kat TBS ni bley gak la nak shopping2.
sronok!
dekat dan best.hehe.
senang aku nk nek bas kan.
turun pon senang kat sni,tros nek ktm,so nak ne bas yg turun kat BTS jugak la.
ley lepak2.heehheheh

so,itu ajelah kot?
aku tengah sakit gigi ni sebenanye
nak gi makan,n makan painkiller.
tak tahannn
aku rase cm bengkak je muke aku ni
huhuhuhuhu
so,adios amigos kopitatos~

ads.ads.ads.clicky click!