Monday, January 31, 2011

hapi cainis niu yer holidais.

motif post?
aku busan, and skarang aku berada di umah ku
di bandar mahkota cheras
tapi nak shopping nnt kemudian
wedding kazen ku 5hb ni

ape2 pon.

dah lame aku x post ape2 kt blog ini.
nak ckp busy, takla busy sgt
maybe sbb sebok dgn cityville aku?
tibe2 kemaruk men game kat fesbuk balik
the moment i get bored with facebook
it gets me captivated with its games
so ade je la alasan nak bukak facebook ni lagi
banyak la berlaku sepanjang aku tak post ape2 kat blog ni
first and foremost, aku dah kai braces
menyeksakan
tapi dah seminggu berlalu
maken ok la
dah biase
cume aku kene rajen memberus gigi
macam menyental ade la
sbb gigiku sensitif
huhuhu
akibat pakai braces ini, aku pelat s.
WAAAAAAAAAAAAAA
berani korang mengejek2 akuu
-sad mode-
tapi xpe.2 tahun je.
lagipon pelat s kan comel.
-aish.mengade btol-

nyet da beranak.
sape nyet?
kucing housemate aku.
beranak kua 3 ekor.
sekor da mati
tapi tinggal 2 ekor.
aku amek sekor.
-kor kor kor-

ini lah bubu rexi ku.


ni plak dgn sedare die,tam.
taktau nk pggl ape aku pggl tam.
hahah. 
tapi kaki die kelabu jugak.


ni plak nyet.
die dok usha2 guinea pig yg ade di umahku buat sementare waktu
bukan main lagi die tenong si ciki tu
siap capai2 lagi.mentang2 bende alah tu tikos
ko tenong cm nak geget je bende tu kan, nyet?


memang baru2 ni umah aku penoh dgn binatang2
ley la jadi zoo kot agaknye
hehehe.

ape2 pon.
takat ni je aku ley type
nnt ape2 aku cite la
byk nk diluahkan ni

selamat tahun baru cina
maaf zahir batin.
eh.
ahahahaha

Friday, January 21, 2011

the magic that your smile can do.

1. it makes me like i'm flying.


2. it makes me feel that i can go through the day.


3. makes me want to kiss you.


4. when you smile at me, it makes me feel that i'm the only girl that you smile to.


5. other girls can envy me because you smile only at me.


6. reason no 5?because you smile differently to me.


7.when you smile, you're happy,and when you're happy, i'm happier.


8.i have a reason to look at you.because i love your smile.


9.makes me giddy inside.


10.just another reason to make me fall deeper for you.

Wednesday, January 19, 2011

dan bila kau kembali, janji-janji kosong itu semakin kosong.

kau permainkan dia
kau bohong dia
kau buat dia rasa yang kaulah satu-satunya yang dia perlukan dalam dunia
tapi kau buat lain
kau kahwin lain
dan kini, kau berdiri di depan dia
mengucapkan kata-kata kosong kepadanya lagi sekali
kau tak layak mengucap kata-kata itu
kerana kata-kata itu membuktikan kau seorang lelaki yang tidak berguna
kau kata kau rindukan kemanjaannya
kau kata kau rindu rupanya
kau kata kau rindu menghabiskan masa dengannya

tapi masa kau kahwin, kau ada fikirkan tentang dia?

tapi ku harap
wahai si bunga
janganlah kau jatuh perangkap dia lagi
setelah apa yang kau telah lalui
setelah kau bazirkan kasih sayang kepada lelaki yang tidak berguna itu
janganlah kau membazirkan masa untuknya lagi
pergilah cari yang baik
pergilah cari yang boleh janjikan kau bahagia
kau memang layak untuk jadi bahagia
tidak kira betapa teruknya kau
manusia berhak untuk hidup bahagia.


Saturday, January 1, 2011

family,2011 dan harapan.

selamat tahun baru 2011.
aku cuba bergolek2 tido tadi
nampaknye usaha aku memang sia-sia
jadi, aku tau aku mengantok kalau aku blog,so ini la post pertama untuk tahun 2011.
dah nak berakhir rupenye cuti aku ni
dah sebulan dah
akhirnya pulang jua ke melaka.
untuk beberapa bulan, kemudian parktikal.
wahhhhhh
aku dah praktikal.
dan WAHHHHHHHHHHH
aku akan berumur 22 dalam masa 24jam
kira aku dah 22 la ni
xdaftar2 lagi nk undi ni ha
-ceh.kunun nak jadi rakyat yang prihatin?oh, itu harus.-
nak citer ape aku buat selame sebulan ni?
takde byk, melalut.jalan sane and sinun
men tepon, texting, calling
men laptop, blogging, facebooking
memang tak sehat rupanya aku ni
tapi akhir2 ni
aku da berjinak-jinak nak cergaskan diri
tapi kena ade org push la
aku susah ckit nk cergas
walaupon umah mlake tu tempat jogging sebelahh je
tapi camtu la
macam dugong jugak aku ni
DUGONG YANG MENGADAP LAPTOP
ahaha

banyak la peristiwa2 menarik blaku sepanjang tahun 2010
yang paling latest?
oh, malaysia won the suzuki cup
dan secara tak langsong, jumaat cuti
DAN secara tak langsong lagi, JPJ aku ditunda minggu depan.
paham tak perasaan ditunda tu macam mane anak-anak?
tapi, congrats la dengan team malaysia
akhirnya, kita boleh pandang our football team dengan bangga
lau tak aku tak kesah sgt pon
aku memang tak kesah sangat pasal football
tapi lau aku tengok, memang tengok lah
ade la adrenalin rush tu
hahaha
dan aku tak tahu ape masalah mereka indonesians
yang menyalahkan laser sebab musabab malaysia menang
hey,tak masuk akal la
takpe lah.kalau kau pandai, pandai la kau berfikir.
it's just a healthy game.
malaysia da menang.u mad, indonesians? =)

dan kebetulan mase malaysia lwn indon kat stadium bungkarno
yeke?haha
aku dan family aku pegila makan steambot ala chinese style kat red wok itu
at least once a year mesti ada makan ramai2 ni
makan same2 ngan family
citer2 gosip2
gelak2
tgk anak beranak sama2
sebab sume dah besa2
sume dah ade hal masing2
and gather once in a while is a must
selain mase raye2 la
ha, ni la anak beranak aku dok mentekdarah secara tak tau malu
all you can eat at rm25++.
=)

my beloved parents. <3

abah omnomnom-ing.

kakak ku yg sulong dgn abg iparku yg tgh check twitter mereka psl bola.

sebahagian ape yg ktorang makan mlm tu.

abah n kak ngah aku.

sori saya tiada dalam gamba. ;)

aku sgt syg family aku
tapi family aku pon xperfect
but we work together so i doesn't fall apart
biasalah, dugaan dan cabaran
but i'm trying to be stronger for each cabaran dan dugaan.

so, talking about harapan 2011?
aku nak bahagia
aku nak dekan sampai aku grad
tak banyak
sebab, dalam setahun ni banyak boley jadi
aku plak jenis tibe2 ade matlamat
dan azam yang baru
macam skang
azam aku nak turunkan atleast 5kg before februari
hehehehehhe
alasan?
aku nak melaram mase spupu aku kawen nnt
dan aku bakal menjadi makcik spupu
haduuuuuu.
aku tak kawennn lagi.
sepupu aku dah nikah
dah mengandung
bulan 2 ni kenduri kawin die
paham tak perasaan aku macam mane?
membuatkan aku rase aku ni da macam umo 35tahun
tak kawin2 lagi
HAHAHAHAHAHAHAHA
aku memang tekad nak kawin seblom umo 30
dah keje
dah kumpol duit
dah stabil
dah takde halangan sana-sini 
dah sampai seru
aku kawin.
=)
itu masa depan yang jauh lagi ye.
ade 365 hari lagi dalm 2011 ini untuk ditempuhi.
moga-moga 2011 ini
bak kata ranchondas chachand dlm 3 Idiots,
'all iz well'

happy 2011.



ads.ads.ads.clicky click!