Wednesday, May 18, 2011

mama, my idola.

aku akan mulakan entry ini dengan ayat yang hampeh sikit.

aku manusia hina
aku tak layak disayangi
tetapi aku sama seperti kau juga
dahagakan kasih sayang
kesepian,kesengsaraan
cukuplah sudah semua itu
aku ingin rasakan kebahagiaan.

pergh.
apemende ayat aku tu?
haha.

i have my weak moments.
i always do.
aku, bak kate orang, cepat sikit 'tacing'=touching.
nampak je muka cm gangster
berlagak sombong
tapi dalam hati, ada taman bunga~
bunga-bunga yang hanya menunggu untuk dipetik.
-apsal aku tak amek sastera je?-
so,nak citenye.
aku kadang2 emotional la sikit kan.
tak kesah la pasal ape.
family ke.bercintan-cintun ke.kawan ke.studies ke.
the moment aku cm nk breakdown
aku teringat mama.

mama is the strongest woman i know in this world.

tak kesah la ade cerita pasal wanita yang lawan kanser ke
redah lautan ke
ape ke.
aku rase mama la paling kuat.
yelah,she is the closest and longest woman i know since i was born
so,bila aku patah hati
aku sedih
aku rasa nak give up
selalunya aku mesti nangis
dan tros give up
and why does thinking of mom comes so late??

dah nanges2,patah hati sume tu.
dudok diam2 jap.
think of mama.

nak compare kan aku dengan mama, mama lagi dah go through asam garam perit hidup
manis,masin,pahit pon sume dah rasa.
aku ni?
macam mana mama boleh tahan dengan perangai aku?
and then be ok with it?
macam mana mama boleh tahan dengan abah yang perangai macam ala-ala playboy tu?
and then forgive him just like that, even he does it a few times?
macam mana mama boleh tahan hidup tanpa anak-anak dia?
and then just be happy like it is meant to be?
kalau lah boleh tengok hati n perasaan mama,mesti banyak yang berparut.
banyak yang tak sembuh lagi.
berbanding dengan aku ni.

aku menangis bila fikirkan mama yang lagi tabah.
dan aku yang merengek2.
memang betullah from an article that i read.
woman is stronger than man, emotionally.
kalau ada pun men that is strong emotionally, maybe just a a few of them.
mama's strength taught me to be stronger
so aku takkan la bersedih je sepanjang hidup aku
aku ingat lagi masa kereta perdana mama kena curi
aku cakap dengan mama, 'mama takyah la gi keje esok..'
just incase of the trauma.
'takpe,nanti keje mama terbantut pulak'
she said something like that, and the very next day she went to work.
she fought off the trauma.
so why can't i?

i want to have the chance to say to her,
mama, adik nak jadi mak yang kuat mcm mama.
and make her proud.
so i'm fighting off this asthma like it is nothing
so that i can make through and make my mom proud of me.

sorry for the late wish mom.
HAPPY MOTHER'S DAY.

Monday, May 16, 2011

sebulan sudah berlalu.....

selain daripada ape yg berkaitan dengan tajuk post ini
ade jugak la isi2 penting yg nk di postkan gak.

ape2 pon.

DA SEBULAN AKU TAK BLOG WOI.

final aku cm *******
tapi, despite that
aku suda bermula menjalani Latihan Industri di ICmicrosystems Sdn Bhd
yang xde kaitan sgt dgn course aku
tapi.looking at the positive side, I'm learning something new.
lagipun mcm da takde pe sgt nak buat mase LI ni, so i think i can concentrate on this.
its a company designing ICs, fabrication and etc
quite big in Malaysia
tapi biasalah, bende2 cinonet2 ni sape la nk prasan.
bak kate CEO nye, yang kecik2 ni xnmpk.besau je nampak.
tapi dah seminggu kat sini, ok la.not bad.cume yg tak seronoknye.parents aku hantar.
aku rase mcm aku menyusahkan sangat mereka2 ini.
nak blaja kete,nak lepas jpj je ni.
sikit je lagi.
haduimak.nak rase independent kan.
tapi nak buat macamane kan.
so.back to ICmic.
currently, I'm doing a research on Organic LED.
tak penah dengar?yes,first time aku dengar mase dekat ICmic ni la.
tapi teknologi dah di researchkan almost 40-50 years ago
and digunekan in appliances for almost four to five years ago.
expensive, yes, but lots of advantage.
pretty interesting~
tapi ade 3 bulan lagilah,dan aku extend sminggu lagi alang2 nak completekan module die 
n dpt duit.IHIK.

mesti la secare tak langsung aku dudok umah aku kat cheras ni kan
ye,selama 4 bulan sehingga la aku balik melaka untuk menyambung tahun terakhirku di UTeM.
pejam celik pejam celik,
aku dah nak abis stadi.
WOW.
aku terasa seperti cepat sangat time aku dekat UTeM
i think the best time of my life was while i'm in UTeM.
really.sumpah aku mesti rindu kt korang2 sume nnt bile da grad.
lagi-lagi my teddy.
T___T
yelah.
aku akan keluarkan ayat yang setiap kali akan keluar semasa nak start semester.
'sem ni aku nak stadi btol2 la'
YELAH TU.
angan-angan jenin betul.(sesuaikah dengan konteks ini?ehheheheheheh)
aku akan mulakan tahun akhirku dengan subjek2 yang memang killer nak mampos.
habisla.
tabahkan la diri wahai lily, ade setahun lagi ni.
tapi, nnt ko kua ko jadi ke engineer?
layakkah kau dikenali sebagai engineer?
apakah capability yang kau ade?
banyak gak la aku pikir mase sminggu aku dok LI kat sini.
haduish.baru seminggu kot.
WAAAAAAA.

'cuz god it just feels so good.'
ya, lagu paramore berkumandang di lappy aku ni
yes, it feels good,so damn GOOD pakai braces ni.
KESAKETAN.
tapi demi nak cantikkan gigi aku yang herot berot ni
terpaksalah.ahhaha
dah nk dekat 5 bulan aku pakai braces ni.bermacam2 kaler suda aku pilih
tapi saket die not bad la.
so far this the most painful.
sobs sobs.
menggedik.da 22 pon nak nanges cm budak.

aku ade lagi ni nak kongsi ngan korang.
tapi mase tak mengizinkan.
esok kene bgn awal,siap2 ke ofis.ECEY.

KITA BERJUMPA LAGI.






ads.ads.ads.clicky click!