Monday, May 16, 2011

sebulan sudah berlalu.....

selain daripada ape yg berkaitan dengan tajuk post ini
ade jugak la isi2 penting yg nk di postkan gak.

ape2 pon.

DA SEBULAN AKU TAK BLOG WOI.

final aku cm *******
tapi, despite that
aku suda bermula menjalani Latihan Industri di ICmicrosystems Sdn Bhd
yang xde kaitan sgt dgn course aku
tapi.looking at the positive side, I'm learning something new.
lagipun mcm da takde pe sgt nak buat mase LI ni, so i think i can concentrate on this.
its a company designing ICs, fabrication and etc
quite big in Malaysia
tapi biasalah, bende2 cinonet2 ni sape la nk prasan.
bak kate CEO nye, yang kecik2 ni xnmpk.besau je nampak.
tapi dah seminggu kat sini, ok la.not bad.cume yg tak seronoknye.parents aku hantar.
aku rase mcm aku menyusahkan sangat mereka2 ini.
nak blaja kete,nak lepas jpj je ni.
sikit je lagi.
haduimak.nak rase independent kan.
tapi nak buat macamane kan.
so.back to ICmic.
currently, I'm doing a research on Organic LED.
tak penah dengar?yes,first time aku dengar mase dekat ICmic ni la.
tapi teknologi dah di researchkan almost 40-50 years ago
and digunekan in appliances for almost four to five years ago.
expensive, yes, but lots of advantage.
pretty interesting~
tapi ade 3 bulan lagilah,dan aku extend sminggu lagi alang2 nak completekan module die 
n dpt duit.IHIK.

mesti la secare tak langsung aku dudok umah aku kat cheras ni kan
ye,selama 4 bulan sehingga la aku balik melaka untuk menyambung tahun terakhirku di UTeM.
pejam celik pejam celik,
aku dah nak abis stadi.
WOW.
aku terasa seperti cepat sangat time aku dekat UTeM
i think the best time of my life was while i'm in UTeM.
really.sumpah aku mesti rindu kt korang2 sume nnt bile da grad.
lagi-lagi my teddy.
T___T
yelah.
aku akan keluarkan ayat yang setiap kali akan keluar semasa nak start semester.
'sem ni aku nak stadi btol2 la'
YELAH TU.
angan-angan jenin betul.(sesuaikah dengan konteks ini?ehheheheheheh)
aku akan mulakan tahun akhirku dengan subjek2 yang memang killer nak mampos.
habisla.
tabahkan la diri wahai lily, ade setahun lagi ni.
tapi, nnt ko kua ko jadi ke engineer?
layakkah kau dikenali sebagai engineer?
apakah capability yang kau ade?
banyak gak la aku pikir mase sminggu aku dok LI kat sini.
haduish.baru seminggu kot.
WAAAAAAA.

'cuz god it just feels so good.'
ya, lagu paramore berkumandang di lappy aku ni
yes, it feels good,so damn GOOD pakai braces ni.
KESAKETAN.
tapi demi nak cantikkan gigi aku yang herot berot ni
terpaksalah.ahhaha
dah nk dekat 5 bulan aku pakai braces ni.bermacam2 kaler suda aku pilih
tapi saket die not bad la.
so far this the most painful.
sobs sobs.
menggedik.da 22 pon nak nanges cm budak.

aku ade lagi ni nak kongsi ngan korang.
tapi mase tak mengizinkan.
esok kene bgn awal,siap2 ke ofis.ECEY.

KITA BERJUMPA LAGI.






No comments:

Post a Comment

ads.ads.ads.clicky click!