Saturday, December 25, 2010

my once upon a time addiction.


i was addicted to j-rock once upon a time
ye, sblom k-pop mula menular di seluruh asia
band ini, yang bernama L'arc en Ciel
i think it meant an arc in the sky
is my favourite everrr
why?
sebab vocalist die sgt sgt HOMAIGOD
tapi die mcm agak pendek jgk
bini die pon lg tinggi dr die
i love their songs
and aku ley ckp la
dorg antare j-rock band yg agak otai
ahahha
ala2 rock kapak tp aku lg suke rock kapak version jepun ni la
and suare vocalist band ni, which his name is Hyde
sangat sangat SANGAT hot.
when he sings la.
and bile die nyanyi, mmg penuh prasaan
and ini lagi satu video die
my favourite, seventh heaven.
sbb best lah.siyes.huhuhu




dan, selain dr band ini, aku jugak minat la mamat v-kei ni
v-kei?
it stands for visual kei, and v-kei ni org2 yg suke makeup2 lbey2
pierce sane, pierce sini
eyeliner tebal2
tapi kene la dgn dorg kan
tak melampau2 sgt
dan seorang mamat ini bernama Miyavi
tapi die x brape nak v-kei
kire standard la die rock la cmni kt jepun tu
hehehhe
suare die sgt2 rock
kdg2 aku dgr lagu die, aku isau jugak die mcm saket tekak lps tu
tehehhehehe

ini lagu die, jibun kakumei.




mcm sgt ganas la kan?memang pon.hehe
and last but not least, mamat ini yang sangat2 dreamyyy
Gackt.
cube sbot?
hahha..bunyinye mcm g-a-kt.
pandai2 la korg sbot.
die blakon,mnyanyi and ade show sndri
and he is super talented
tapi aku sgt2 minat die ni suatu ketika dahulu
still minat skang tapi pada kadar yg tak gila2 obses mcm dulu.
sbb lagu die yg ni, has a very2 deep meaning
sgt sdeyy~

Last Song by Gackt.



ni translation die dlm english.


Walked around aimlessly, wandering
My faint breath, just showing white in the air
The meaninglessness of the seasons going by
Brought on the tears, for no reason
"I still love you..."

The sadness that continues to fall
Changes to pure white snow
I kept looking to the sky
If now my wish reaches you,
Before my body vanishes
Hold me tightly once more.

We hurt each other so many times
Unable to understand one another
Even then you were always kind,
Engraved in the ring you sprung upon me,
Our promise remains unfulfilled
"Even now, I remember... "

My memories getting farther away from me,
Always so bright, I wanted to stay with you longer.
We can never see each other again but,
You always were there for me,
I pray you never change...

I can't rid myself of the final tears you showed me

Even if I disappear with this white snow
I want to bloom in your heart forever

Never forget the warmth,
Of when we were nestled close, holding one another
Even when you're loving someone else
I'll never let go of your voice as I heard it the last time.
I want to fall into a deep sleep.

The sadness that continues to fall
Changes to pure white snow
I kept looking to the sky
If now my wish reaches you,
Before my body vanishes
Hold me tight once more.

'Hold me tight once more...'

beta tau..
sdeyy.
T__T
mase mule2 dgr laguni
mcm sayu
pastu ble tgk translation die
n dgr lagu ni balik
memang meleleh air mate aku
waaa
tak rock langsonggg aku mcm ni!
teheheh

maka itu lah, pada suatu ketika dahulu
aku minat j-rock/j-pop ni
sbb pengaruh anime
hooooooo...tak cite lagi pasal anime
ape yg aku minat
byk wooooo
haha
tapi skang dah kurang ckit
nk ckp sbb dah tue sgt
tak la jugak
ade jugak yg tue bangke minat anime2 ni
tapi sbb takde anime yang best
anime yang menepati citarasa beta la kunun2 nye
tapi, cite anime ni, dlm post yang akan datang
sebab aku nk imbas kembali anime ape yg aku dah tengok
yg aku minat sampai skang
so, itu saje.
=)







yang megisi masa lapang menaip2,
lilly. ;D

Friday, December 24, 2010

Tron,budak menggedik dan keinginan menghempok.

setelah sekian lame aku x post kat sini
aku berada di tumblr
-maaf ya puan-puan dan tuan-tuan-
enjoy my tumblr.


ye.ape2 pon.
ya,aku da tgk tron.
3D
macam biase, lps tgk 3D, mate mesti berair2
muahehehe
best la jugak, lawan2 die
the new digital frontier bak kate kevin flynn
sila la lihat tron kalau nk tau siape bliau
lps tgk tron,gy la tmn akak aku bershopping
dapat jugak kasot sebijik
muahahah
and gi lepak kejap kat mane nta
makan sandwich, minom pearl milk tea
borak2
and macam biasa lah kalau kat jusco tu ade takoyaki
aku n akak aku mesti beli
hantu takoyaki
tak la ramai mane pon yang tunggu nak beli takoyaki tu
nak cakapnye la kan
adela sepasang kekasih depan aku
ohhhhhhhhhhhh
memang budak lagi.
tgk muke pon tau.muke tak matang la katekan.
-aku matang sangat la eh?-
dik, aku tau la ko syg sgt teramat sgt kat boifren ko
tapi, perlukah bermanja-manja di depan khalayak ramai??
peluk tu,aku boley thn lg,tapi nape ngade2 sgt suare tu??
kalau kau nak buat suara ngade2 kat boifren kau tu dik, cari la tmpt takde org ramai sgt
or tak DEPAN2 org ramai.
sile la jage tahap kemesraan anda.
sebab sumpah tadi aku rase nak hempuk2 muke kau kat tmpt masak takoyaki tu
bagi berlubang ckit muke kau tu
-mak aih.kejam aku ni ye.ngehehhee-
yang lakinye plak melayan
ehhhh
laki ni lagi mengade rupenye
ley gelak2 manje
WTF.
again, sile la jage tahap kemesraan anda di KHALAYAK ramai.
aku sumpah aku macam nmpk budak pompuan tu macam bergayut kt boifren die.
macam monyet.bukan pelok.BERGAYOT.
beruk makyeh.
BAHAHAHHAHAHAHAHAHAHA
maka,slps blah dari tmpt takoyaki itu
aku ckp la dgn kakak aku
'aku nk hempok2 je budak2 tadi kat tmpt masak takoyaki tu'
kakak aku pon setujulah dgn pendapat aku kan
da gelak2 ckit, aku pon troskan la tmn kakak aku shopping
dan akhirnya balik
menikmati takoyaki yg best itu.











p.s. AKU NAK BELI HANDBAG.PERLU.




Thursday, December 23, 2010

Wednesday, December 15, 2010

love makes us blind, really blind.

memang cinta itu membuatkan kita buta
ye, btol.
aku bukanlah nak ckp aku anti-cinta,or anti-lelaki
tapi memanglah 
bila kita dah bercinta, semuanya dah berbunga-bunga
bila dah bercinta, memang dah tak dengar dah orang cakap ape
tapi itu kalau bercinta tak pakai otak la
bercinta membuta tuli
tapi ada jugak bercinta semata-mata nak menggunakan pasangan mereka
menggunakan?
ye, menggunakan mereka untuk macam2
duit, harta, kesenangan
oh, macam2.
aku paling tak tahan dengan orang yang menggunakan pasangan mereka ni
tak kesah la
si lelaki menggunakan si perempuan, or si perempuan menggunakan si lelaki
dah la menggunakan si pasangannya, pastu curang pulak tu
curang pulak, tau2 dah kahwin.
tak ke kejam namanye tu.
sangat kejam.
sebab dah mainkan hati dan perasaan seseorang.
it makes people wonder whether u truly love your partner or not.
ape motif kau buat pasangan ko macam tu?
kau susah?
takpe.we will work something out.
ade org sudi tolong, jangan bongkak, tapi kite kene la balas pertolongan mereka.
tak boleh jadi manusia yang baik ke?
nak diri senang, tapi tanak berusaha.
ada masalah?
tapi tanak kongsi.
ramai orang yang sudi tolong.
bukannye tanak.

takpe lah.
ade baiknya kita fikir jugak bila bercinta ni
bahagia tu memang
but there is a price to pay to be happy
lagi2 kalau nak kahwin
dah nak berumahtangga
kenalah bersedia
ini tak, anak bini tinggal kat umah
pastu kau idup macam ko still bujang
balik 3-4 pagi
bini dah mengandung dah ni.
tak lame lagi ade anak, kau pulak nak men lari2 dari umah
hilangkan diri lah
ape lah
ape?
konon nak cari duet la?
kalau kau hilangkan diri dan bini kau tau yang kau keje ape, buat ape tinggal kat mana
takpe jugak
kalau kau sayang bini kau, kau memang akan bagitau setiap detail pasal pekerjaan kau
apa jenis manusia kau ni?
takpelah.

aku memang kesian dengan orang2 yang terkene macam ni.
kena tipu.
memang cinta itu buta.
sampai ada orang sanggup menggunakan kebutaan cinta tu
untuk kesenangan diri sendiri
memang, ada manusia macam ni wujud kat dunia ni
harap kau sedar la
betul2 sedar.
ape faedahnye ko buat macam ni kat orang lain
kesian orang tu terhegeh2 kat kau.

aku cuma prihatin.

Saturday, December 11, 2010

kedai buah dan laksa.bijak bijak.

ya aku sudah pulang dari penang
sedeynye aku tak dapat shopping
dan lagi sedey aku tak berapa nak sehat
tapi sehat aje nak blog ni.ehehhe
yela
alkesah aku nak bagitau cite ni.
tujuan aku ke penang,nak tmn akak aku pg kenduri kawen member die 
or lebih tepatnye, member kakak ipar kakak aku, or biras aku la
tapi dorang da kenal lame da so kire member la kan
ape2 lah, tak penting pon
so kitorang pon menginap la kat area2 seberang jaya nu haa
kendurinye kat sg petani
takla jaoh mane pon sg petani ngan sberang jaya tu
macam biasa la nak pegi kenduri kawen ni
kalau tak tau tempatnye, memang la menggunekan peta yang disertakan skali dkt kad jemputan itu
of koz dgn zaman baru serta canggih ini
teknologi gps pon digunekan skali la
aku pon tgk la seimbas lalu map ker kenduri  kawen itu
ada tertera kedai buah dan kedai laksa.
aku agak pelik, nak gelak tapi aku pon pikir
'oooo..maybe kat situ memang die tulis KEDAI BUAH ke...KEDAI LAKSA ke...'
layan je la kan..zasssssss
maka setelah abg ipar aku telah drive dan akhirnye memasuki exit plaza tol sg petani selatan
mengikut peta, masuk kiri atau tros lepas trafik light petame.
maka ktorang pon ikot lah kiri.
landmark pertama yang patot muncul ialah stesen minyak shell yang patotnye berade di belah kanan.
jalan punye jalan dann jalannnn lagii
aik?belah kiri?
abg iparku mule konfius.
notis:abg ipar aku ni byk mbebel ckit ye.
aih..ni takleh jadi ni.maka abg ipar aku pon benti la kat shell tu
nak isi minyak
lps tu pegi tanye la org kt situ
ade lg ke stesen minyak shell slain yg kt cni
jwb org tu 'ade...tapi jauh lagi la dari cni'
maka dari situ abg ipar aku ckp
'peta ni peta tipu ni..xleh jadi  niii..'
dengan serabot gps takde satelite signal sumenye
dengan jumpe lagi satu shell sebelah kiri, maken srabot dan maken mbebel dan maken byk rokok2 yg die hisap
akhirnye, call la si pengatinn
dan akak aku menggunakan akal fikirannya utk cari lokasi yang maybe berdekatan dengan umah pengantin
masjid tikam batu
ok la, sampai jugak la kat pekan tikam batu tu
si pengantin pon ckp tunggu kat petronas tikam batu
akhirnye, nampak lah shell yang sepatotnye menjadi landmark petame kami
memang sah2 map ni salahhhhhhhh
salah sgt teramat sgt
da brpe bijik shell jmpe and tgk2 shell yg ni, yg jaoh yg amat sgt ko buh
at least buh la hala ke pekan tikam batu
ok la..pastu ikotla kete si pengantin nii
mak bapak.bukan mainn jaohhhh lagi tempat die
ntah ceruk mane nta die bwk
and landmark2 yang sepatutnye ade kat dalam peta 
takde plak.
yang ade KEDAI BUAH dan KEDAI LAKSA.
pastu da bukan main jauh die bwk
kne masuk lagi pekan mane ntah ni
belok sane belok sini.
mane KEDAI BUAHnye?
mane KEDAI LAKSAnye?

maka di sini,aku nak cakap.
kau reti buat peta ke tak???

pengajarannye?
ye, mesti ade pengajaran.
kalau jemput orang gy kawen
or tak kesah lah
bagi directions la isi penting post hari ni.
sila lah bagi dengan jelas dan terang
kalau bagi peta, bagi la landmark yang penting2
macam masjid ke
pejabat pos ke
balai polis ke
ni kau bagi kedai buah ngan kedai laksa
ehhhh, sampai ke sudahh la tak jumpe
banyak kedai kau lalu
takkan la nak gi tanye satu2
'encik, ni kedai jual laksa ke?'
terencat la macam tu................
bukan nak maki, bukan nak kutuk
tapi demi kesenangan orang ramai
biarlah bijak sikit berfikir

huhu.
itulah citenye sbenanye.
kami sesat mencari umah pengantin
disebabkan peta yang salah
da cakap da ngan pengantin tu
peta salah
dibalasnye?
'ohhh..itu utk org yang dah pro jalan tu jaa...'
kalau camtu, ckp la
jgn myusahkan org laen
tp logiknye, peta tu memang salah
hahaha.
dan kedai laksanye, hanyalah sebuah gerai yang btol2 ditepi rumah pengantin itu
dan kedai buahnya amat lah jauh berbedaaa dari umah pengantin itu.




Friday, December 10, 2010

membeli belah di belah penang nu haa?

tak nak brape esok la
da jumaat ni sayang2 ku.
da lame aku x ke penang ni ha
ye la
dulu aku penah bermastautin kat penang tu
dari aku 7 tahon
smpai 10 tahon
3 tahun kt pulau pinang
setahun kat seberang perai.
huhuhuhu.
tapi.aku nak shopping,
hati ku bergolak2 nak shopping.
yang penting,KASOT.
sneakers,heels and wedges.
mangaiiii
tamak kau lilyyyyy
ingatla duet sikittt
lepas ni da la kau nak mintak phone baru
nak buat braces lagi
dengan lesen ketenye lagiiii!
wahhh
senang lenang ehh nampaknye.
tapi-ye-la-kan-nak-wat-camne-aku-x-keje-lagi
memang la source of income aku dari parents aku
kelemahan aku ialah aku susah nak berjimat
tapi aku da stat berjimat cermat 
pada kadar yang sedikit.
eheheehehe.
boleh la tu kan.dari x jimat langsong.
tapi nak jimat jugak.
nak jadi kedekut sedikit.
tapi ape2 pon.
aku nk SHOPPINGGGGGGGGGGGGGGGGGGGGG.
Y.E.S niiii
so.di penang,saya akan shopping sakan~
ehehe.
dah.nak sambung half blood prince aku yang tertanggoh sejak pagi tadi.

itu je la nak merepek di cni.
tata.

Thursday, December 9, 2010

to a boy.i want you to know.

dear boy,


here i am.
in my room, alone in the dark.
with only my laptop light on to illuminate this small room.
and i'm staring at your picture.
why?
because you are miles away from me and i miss you.
are you thinking of me now?
i am.
and i'm still looking at our text messages now.
it is sweet that you fell asleep while we're texting, 
it will be much more sweeter if i could even see you fall asleep.
i wish you lived much more closer.
i wish you lived next door to me.
so that i can see you everyday.
we can go anywhere, and just be happy.
we can joke about everything and laugh off our silliness.
i could go to your house, and you could go to mine.
and just chill, and cuddle if there is no one around.
it will be just perfect.
i will cook you something and let you taste it.
and maybe you could comment it, so that i'd be a better cook.


i could imagine more happy moments with you.
but then i'd be foolish.
you are still not mine.
please, let me be selfish, this one time.


i broke your heart.true.
i made you sad,that is very true.
i promised that if i break your heart again, you have the right to hate me, every inch of me.
my heart and soul.
yes, i made that promise.
but please,i beg you.don't be around me if you were to hate me.
i can't stand being hated by you, only you.
the person who i love.
and it terrifies me so much if i ever break your heart and you will never be the same to me again.
you won't be treating me as you are now.
and i'm afraid that i will not be happy as i am now.
i'm so happy now, that i forgot i have broke your heart.
but if this is what it takes to be with you, i will give my all to make you trust me.
to prove that i'm trustworthy.


i'm glad that i met you.
there is a few that you should know.
since we've been together.
it makes me think that i want to be a better person.
you make me want to work harder.not for your sake.
for mine.
i really want to be a better person, not only to you,
but to my friends, family and everyone who knows me.
and you are the first boy that made me really cried my heart out,
and i am thankful for that, because it made me feel special.
made me feel that it is alright to be sad.
because eventually, you will make me happy again.
and i really like that about you because you refuse to see my sad face.


most of the people i know
are not like you.
you are willing to hear me talking about everything.
my secrets, my past, my insecurities
and how vulnerable i am.
it made me happy because you were willing to listen.
you told me how you felt about me.
and i'm really glad.
but please, don't keep me in the dark.
i know when you are sad and gloomy.
especially when it is about me.
please do tell me if i made you unhappy, or uncomfortable.
don't keep it to yourself.
because if you are unhappy, i'd be unhappy too.


did you know?
i'd never thought of us being like this
i had a crush on you, as you may know it
i thought i will never have my chance with you
well, from past experiences makes me think that way
that i will never have the chance to even have a moment with you.
then, when we started to talking to each other, 
i couldn't help myself to want to talk more with you.
for some reason i enjoyed talking to you.
but i was still keeping my distance.
i was not allowing myself getting too attached to you.
i tried.
but it was proven worthless.
i fell hard for you.
really, really hard.
and i don't think you have the slightest idea that i have fell for you.
because i kept it in my heart, and i don't want it to burst out,
but eventually, it slipped out.
it made me the most stupid person ever, but i just wanted you to know.
that time, i never had the slightest idea that in the future, we were as we are now.
and hey, who knows.
i might leave tomorrow, or maybe die
and there is nothing wrong with letting you know that i do love you
even though in future,
you maybe are not meant to be mine.
it was this thought that came to me,
'just tell him.be brave and bold.'
when i thought of this might go nowhere.i almost wanted to distance my self away from you.
but i know i couldn't.
if there is one day that i didn't text you at all,
it will feel like i have not text you for a month or a year.
the text would end up being boring at some point,  but seeing your name popping out at the inbox of my phone just made my day.
when we started to hang out 
just the two of us,
i was feeling very lucky
and i could say that i'm the luckiest girl alive because i got to spend my time with the boy i like alone
even i may not have the slightest chance of being with you.
i cherish those moments that we spend together.
the day that we sat together, just talking, and staring, and holding hands
it was like magic to me.
and the first time we held hands together, i felt like flying.
everything was really magical to me after that.
was it magical to you?
i'm not that pretty, and i'm not that cute and i'm not that perfect either.
but i'll give my best to make you the happiest person on earth.


i'm a loose cannon.
i'm still having trouble with controlling myself.
my stupidity.
my foolishness.
but i'm just another human in this world.
my dearest, if i may ask.
if i were ever to break your heart again,
can you really erase me from your life?
can you truly do that?
if you could, tell me.
if you could not, tell me.
because i know i can't.
i might go off and say something like 'i can overcome this feeling'
but erasing you from my life, it is going to be hard.
really hard.
the happiness you gave me it going to be really hard to erase
it is like erasing words written in pen using a pencil eraser
and the harder you try to erase it, the paper will be torn.
i can be torn into pieces.
i may not find another person who can make me happy
who can make me dream
who can make me feel better on my gloomy days
besides you.


i just want you to know this.
i really do.
and i miss you so much, that i cried a lot today.
and i really can't wait to see you again.
and hug you tightly.
like i'll never let you go.




sincerely,
a girl.

Sunday, December 5, 2010

kronologi rambut dan baju tidor dan webcam.

aku dah potong rambut.
ye dah nak sebulan lebih dah.
bagi makhluk2 yang tak tau camne rupenye aku skang
ha, post ni la yang korg kne tgk.
dulu, rambutku direbondingkan begini.




sekarang, begini rupa dakuuuuuuu~





cak!
 ha.tu la rambut aku.
itu rambut original ye adik2,kakak2,abang2~
the original curly and wavy hair
x buat pon
potong sahaja and it costs me 15 malaysian ringgit.
tehehe.
tapi mule2 mase lepas potong rambot tu mcm trauma jugak la.
aku macam tergamam gile.
gile2 sbb aku fikir
cmne aku nk wat rambot aku niiiiiiiiiiiiiii
balik umah
aku memang tenong abes muka aku
ade jugakla 2 hari aku tenong cermin tu.
nak retak ade gak cermin tu dok tatang muke aku.


make, aku pon bermula utk berfikir.
camne aku nk wat rambot aku.
hmmm.hmmm.


mule2 ade gak rase mcm nak rebonding balik rambut aku
btol2 nak rebonding
tapi...tapi....


aku sangat kangen sama rambut ku iniiiiii~
yg curl-curl ituuuuuuuuu~
maka aku pon kuatkan hatiku
'takpelah lily, da rebonding hr tu, takkan nk reboonding lagi'
so, aku pon biau je la..
aku pon rindu kat rambut aku yg lame
nk tggu pjg
nnt msti lawa balik
rambut aku laaaaa.

jadi sekarang, aku hanya boleh memikirkan 3 cara je nk menyetailkan/menstylekan rambot aku.
dengan sepit rambot mcm kat bwh ni ha


pastu skaf.
thx teddy. =)



and menyepit rambut lagi.
mcm kt bwh ni.
macam aska jopun suda ini muka.


bagero~mareshiia booreeyy~

haha.
tapi ape2 pon, ni la rambot aku.
macam rambot mak aku mase mude2 dahulu kale.
kawan2 aku sume gelakkan aku mase mule2 tgk aku da potong rambot
cilakark punya kawan.
hehe.
pastu
lame2 panggil aku lilly monroe.
heh.ade rupe marilyn monroe ke rambot aku ni?
ekekeke.
aku pon da suke rambot aku yang da dipotong ni.
kepala tak berat mane.
rimas tu adela tapi biase la tuuu
nampak macam budak ade gak.
itu yang aku sukeeeee~
heheheehe
aku akan berumur 22 tahun dlm mase kurang dari sebulan
wahhhh.
tak sangkaaa~
so.happy december 2010 everyone.
marilah menyambut 2011 dengan azam yang baru~
mcm biase, azam aku takkan tercapai seperti tahun2 sebolom ini.





ciao!



Saturday, December 4, 2010

The Tourist - Official Trailer (2010)


macam kene tengok ini.

sebab johnny depp and angelina jolie.

eheh.

nak kutuk boleh?boleh.sebab ini blog saya.

dengan adenye kuasa blog ini
aku boleh mengutuk sesiapa jua yang aku suke
haha
tapi kutuk2 pun
dulu pon aku jugak ade buat bende2 tak malu ni
muhehe

ceritanye lah kan
aku sangat bosan 2 3 hari ni
setelah eksperimen masak memasak aku berjaya di dapor
aku sangat gumbira kerana ikan stim aku sangat lah sodap
wahaha 
-bangge idong tinggi2-
banyak kot aku makannn
haha
banyak lah aku buat nak isi kebosanan aku ni
termasuk lah
mengemas umah macam orang gila
melipat kaen macam orang gila
sebab satu almari yang dah lipat bajunye sume
aku pegi la lipat balek
bosan punye pasal.
pastu
basuh bilik air sume tu lah
nk sambung lesen kete lagi
tp nk tunggu duet ni je ha
haha
maka apabila aku online
aku pon bukak la fesbuk,blogger ngan tumblr
kat fesbuk, aku sangat lah bosan
jadi aku bosan, aku pon bukak la profile kawan2 ku
tgk2 gamba
pastu adelah seorang kawan aku
yang aku memang jarang lah cakap ngan die sejak dahulu kala
memang kadang2 x tego pon ade jugak
-uish.jahat aku ni ye-
aku browse la gamba2 die
byk la jugak
pastu ade la gamba2 dinner la ape nta
aku bukak la nak tgk mcm mane hebatnye dinner itu
SUME GAMBA DIE SAHAJA.
aku cm...ehhh.mane kwn2 die?
nape ade gamba die pgg sudu?
nape gamba die sorang je bediri?
hehehehe.
so much for camwhoring la kan.
i do that jugak, tapi bile kat album tu tajuk nye dinner ke
ape ke
so,people expect that it is gonna be about that dinner
haha.aku tergelak n buat muke.
jahatkan aku?
hehehehhe

pastu
tgk dan tgk lagiii
adelah
seorang wanita ini yg sgt lah amat comel
tapi asalkan bergambar
mulut muncung n pipi kembong
ok la.paham la.sweet.
in a few pictures.
tapi kalau setiap gambaaaaaaaaa kau macam tu
adumakkkkkkkkkk aiii
naik meluat akuuuu
ko comel, tapi jgn la setiap gamba buat macam tuu
mmg gedikk laaa namenyeee
skali skale xpe jugak
ni nk dkt 95 percent gamba kat fesbuk kau muke macam tu
hehehe

pengajarannye?
bukannye aku xpenah buat mcm tu
camwhoring mmg seronok
tapi
berpada2 lah
terutamanya bagi lelaki
aha.
mamat2 hensem camwhoring = poyo
mamat2 kurang hensem camwhoring = perasan hensem
mamat2 kurang hensem camwhoring lbeh2 = boley gy mampos.
lagi2 camwhoring dgn dslr kan.
suke aku tgk mereke2 ini.
and kutuk senyap2 dalam hati.
entertainment la kate kann...

p.s : jgn terase hati la ye pade sesape yg bace ini.sape makan cili, die la rase pedas.
muehhehe.

ciao bella~!


Sunday, November 28, 2010

dalil cinta.

aku dah takde keje kot
memang bosan tahap gaban ni
tadi aku dah tutup da laptop aku ni
pastu tegerak hati pulak nak bukak balik
disebabkan cite kat tv3 ni
dalil cinta.
eh, memang banyak pengajaran la cite ni
lagi2 kat newlyweds.

aduumak.
kelaka gile cite ni.
ade ke basoh ikan tu dengan sabun
goreng ikan pon tak reti
hehehe.
tapi ape yang boleh kita pelajari di sini ya?

before kahwin and after kahwin is a different thing
before kahwin,memang lah
banyak saat-saat cintan cintun yang manis lagi indah
dating sana sini
and memanglah kita rasa happy
tapi
kalau kahwin
and nak kahwin
jangan pandang kahwin ni pekara main-main
aku tak kahwin lagi
tapi aku tau kalau kahwin
si suami dan si isteri ada tanggungjawab masing
si suami kena lah bimbing si isteri
and si isteri ni kenela menurut
and kalau ade tak betul or silap
tegurlah tapi jangan marah
tapi
kalau marah, marah bertempat
jangan marah melulu
kalau dah name bini orang,
mestilah buat yang terbaik untuk si suami
bia senang hati dia, lagilah bertambah seri rumahtangga tu
kalau dia rase susah hati, comfort him
kalau dia perlukan ape2 pon, bagilah ape2 yang die nak
tapi yang logik la
janganla laki or bini korang mintak jambatan emas korang pegi buat pulak
kalaulah itu yang diperlukan untuk bahagia
buat je la apa2 sekali pun demi si dia
tak kesah
si suami, si isteri, si girlfriend, si boyfriend
atau orang2 yang korg syg
kalau dah kawen
jangan la jadi isteri atau suami yang derhaka
don't be perfect, but be happy
sebab bukan semua orang perfect
and kalau nama pon dah bini
mestilah kene pandai jage umah
masak,mengemas,membasoh,melipat
hehhe
aku memang bukan pro lagi dlm masak2 ni
tpi slowly, lame2 pandai la
ntah sape la dapat rase masakan aku tiap2 hari nanti ye?
=)

ape2 pon, cite dalil cinta sangat best.
menitik air mata aku ckit.hehehe
;)

kawan-kawan permata hati.eceyh.

ya
mereka lah permata hatiku bila aku dalam kesusahan dan berjauhan dari mama n abah
aku baru kenal dorang ni dalam 2 tahun lbey jugak la
since start UTeM ni
asal cuti je
mesti ade yang msg maseng
n msg maseng2 itu berbunyi
'weh, ko watpe?aku bosan doh.'
ini slalunye dari maiza la
hahahaha.
kalau aku, aku call je
tanye
'weh, ko wat pe?'
ckp2 
gelak2
dorang ni la penyeri hidup aku.


ini gambau lame.aku xde gamba baru sebab ketidakizinan teknologi pada telefon aku ni
-maknenye, phone aku x canggih laaaaaaa-
ni mase sem lepas
x silap aku mase final
mase ni dok asrama lagi
lom dok umah sewa lagi
kami terpaksa dudok di umah sewa, sebab nak bagi junior2 dok asrama pulak
skang dok umah sewa
lagi seronok
bertambah2 lagi orang2 sengal aku jmpe
ngehe.


ini syazwani said.
die ni, aku kenal paling lame
sbb aku satu skola n satu kelas dgn die mase form 5
5 Zeta SMK Puteri Seremban 2006
mase skola dulu x tegor langsong sebab die ni budak asrama
and aku cm outsider cmtu
and aku sgt anti budak asrama
sbb dulu aku loner~
ecey.
pastu, aku stat tego die mase aku masok matrik
sbb die pon same matrik dgn aku
KMM
tapi lain kuliah la
pastu, terserempak la ngan die kat TGV seremban 2
tapi sumpah mase tu aku xnmpk die sbb dlm wayang
and dah gelap, pastu aku macam kedengaran
'lily, lily!'
eh, sape yg panggil aku tu?aku pon jawab je la
  'ye, ye..sape tu?'
'aku la, wani.weh.ko dpt mne?'
aku ngan blurnye dlm kegelapan pon menjawab,
'aku dapat electronic, wireless kat UTeM.ko?'
'weh,samelah!'
hahaha.begitula gamaknye.
maka, pada hari orientasi, aku ngan wani pon bersame2.
dan dari situ, aku kenal nurul fateha azmi, a.k.a pati.
haha


ini maiza farhani sulahi@suhaili.
name penuh tu aku bagi.
aku stat kenal die mase dlm kelas
n mase dok asrama, umah die dpn umah aku
minah ni
mbebel talent no 1 die la
over-hyper
over-membebel
mmg die la
sape yg xthn kne mbebel dgn die
silelah lari jauh2
hahaha
tlinge aku dah lali dgr minah ni mbebel kt umah tiap2 hari
kalau umah tu senyap, maiza takdela tu
hahahaha
minah ni dah jadi roomate aku sejak sem 2 lagi sampai skarang
keje die ngan aku same je
mgadap laptopppppp~ XD


ni la nurul fateha azmi a.k.a pati
aku xtau cmne nama pati tu mlekat kt die
fateha kan?aku mle mcm nk panggil die teha je
lame2 mlekat plak pati kt mulot aku ni
die ni
menyindir no 1 and cakap non stop no 1 jugak
kalau borak ngan die
ko boleh x sedar 3jam ko da borak ngan die
slalunye yang geng borak ngan die ni maiza la
memang cocok lah kamu berdua yaa
tapi, mulot cmtu pon
otak diee PANDAIII
die ni ckp je tak pandai
ade gak kne pnyepak ngan aku
lau test ke final ke
memang die la yang paling sangat amat excellent.
huh.ckp diri sndiri xpandai.
tpulah kamu...
tp ape2 pon, aku sayang sama kamuuuuuuuu.
haha.teha pot pet.


ini saya.
haha.
ini gambar lame
rambut da xcmni da
da curl2 balik
dan pendek
maka
maken bulatlah muka beta yang cukup bulat itu



yang ini.afidatul nadia mok hat
nama bukan men lawa
panggil ape ye kak?
KEPOK.
hahaaha.
asal name KEPOK ni sbb kat mrsm jeli, die sorg je tgganu kot
jadi la kepok
die ni
da nak 3 sem
dapat dekannn
hahaha
jerles akuh
rajin die ni
tapi sengal jugak
kat rumah die la yang paling rajin
sume la rajin
tapi 
kalau ko bagi soalan mcm
'weh,ko nk ikot gy jln2 x?'
atau
'pok, ko nak tak makan?'
atau
'ktorang nak tgk wayang ni,jom la...'
jawapan kepok mesti
'aku x kesah.'
cmtu le.
agak tension jgk la kdg2 die bg jwpn cmtu
hehehheeh
pastu aku suke kenekan die ni.
terjah die la
geletek die la
kacau die mase tdo la
sape suh tdo tepi aku
wahahhahaha
memang kene la
kene geletek abis-abisan ngan aku
XD


and this guy.
=)
always makes me happy.
miss him the most. ;)
brad pitt lah kunun ye eh?
nk cite pasal die ni?
kene mtk kebenaran beliau dahulu.
XD

anyways.
sebab musabab aku wat post ni
aku sangattttttttttt ryndu diorg ni
diorg lah penyeri idupku kat melaka
dikala ku kebosanan
dikala ku kesepian
dikala ku memerlukan seorang kawan
mereka sentiasa ada untuk membantu.

miss you people.
cepatla.
aku nak balik melaka.
=S


ads.ads.ads.clicky click!