Wednesday, May 18, 2011

mama, my idola.

aku akan mulakan entry ini dengan ayat yang hampeh sikit.

aku manusia hina
aku tak layak disayangi
tetapi aku sama seperti kau juga
dahagakan kasih sayang
kesepian,kesengsaraan
cukuplah sudah semua itu
aku ingin rasakan kebahagiaan.

pergh.
apemende ayat aku tu?
haha.

i have my weak moments.
i always do.
aku, bak kate orang, cepat sikit 'tacing'=touching.
nampak je muka cm gangster
berlagak sombong
tapi dalam hati, ada taman bunga~
bunga-bunga yang hanya menunggu untuk dipetik.
-apsal aku tak amek sastera je?-
so,nak citenye.
aku kadang2 emotional la sikit kan.
tak kesah la pasal ape.
family ke.bercintan-cintun ke.kawan ke.studies ke.
the moment aku cm nk breakdown
aku teringat mama.

mama is the strongest woman i know in this world.

tak kesah la ade cerita pasal wanita yang lawan kanser ke
redah lautan ke
ape ke.
aku rase mama la paling kuat.
yelah,she is the closest and longest woman i know since i was born
so,bila aku patah hati
aku sedih
aku rasa nak give up
selalunya aku mesti nangis
dan tros give up
and why does thinking of mom comes so late??

dah nanges2,patah hati sume tu.
dudok diam2 jap.
think of mama.

nak compare kan aku dengan mama, mama lagi dah go through asam garam perit hidup
manis,masin,pahit pon sume dah rasa.
aku ni?
macam mana mama boleh tahan dengan perangai aku?
and then be ok with it?
macam mana mama boleh tahan dengan abah yang perangai macam ala-ala playboy tu?
and then forgive him just like that, even he does it a few times?
macam mana mama boleh tahan hidup tanpa anak-anak dia?
and then just be happy like it is meant to be?
kalau lah boleh tengok hati n perasaan mama,mesti banyak yang berparut.
banyak yang tak sembuh lagi.
berbanding dengan aku ni.

aku menangis bila fikirkan mama yang lagi tabah.
dan aku yang merengek2.
memang betullah from an article that i read.
woman is stronger than man, emotionally.
kalau ada pun men that is strong emotionally, maybe just a a few of them.
mama's strength taught me to be stronger
so aku takkan la bersedih je sepanjang hidup aku
aku ingat lagi masa kereta perdana mama kena curi
aku cakap dengan mama, 'mama takyah la gi keje esok..'
just incase of the trauma.
'takpe,nanti keje mama terbantut pulak'
she said something like that, and the very next day she went to work.
she fought off the trauma.
so why can't i?

i want to have the chance to say to her,
mama, adik nak jadi mak yang kuat mcm mama.
and make her proud.
so i'm fighting off this asthma like it is nothing
so that i can make through and make my mom proud of me.

sorry for the late wish mom.
HAPPY MOTHER'S DAY.

No comments:

Post a Comment

ads.ads.ads.clicky click!