Saturday, March 26, 2011

mohon untuk dibaca.BACA.

HAHA.
poyo je title post tu.


da lame tak blog ye kat sini.
dok asek kat tumblr, scrolling, reblogging, then like post.
seronok la tgk gamba lawa-lawa
tapi sekali sekala nak type2 jugak
nak praktis jugak.
so post kali ini?
aku tak tau la ade bace ke tak
kalau bace, sile teroskan bace, tapi berhati-hati kalau content ini tidak senang untuk anda2 kalian.
kalau tanak takpe, saya hanyalah manusia seperti anda, jadi siapelah saye ni untuk pakse2 anda bace. ;)
-sbenanye nk je korang bace.tehehhe-
da jarang da post-post ni
so,marilah kite ye?

pekara 1.Lady Gaga.

aku minat lagu-lagu lady gaga.
sgt minat
tapi lagu die byk maksud yang agak yg mendalam
ade yg cakap die ni illuminati
ade yg ckp die ni mengutuk2 kesucian agama kristian
aku rase ye, mmg btol
tapi still, if you don't take the lyrics seriously, then it means nothing
lepas tu, adelah artikel keluar dekat suratkabar tempatan kite ni
yg menyatakan Lady Gaga menyuruh peminat die yg xstuju crop lagu die tu
stand out and say something.
but sometimes, dear Lady Gaga, at certain community, atau masyarakat, maybe country,
we have BOUNDARIES.
we respect our community, for what it stands for, for how it has boundaries
sorry if we crop your song, but hey, we don't support gay and lesbian relationships, and transgandered people too.
walaupon da byk kan kat malaysia ni
even if ade mogok sbb nape crop lagu-lagu ni,secare tak langsung nnt ade jugak yang mmpertikaikan nape malaysia tak support gay and lesbian relationships
i'm sorry to say, walaupun aku tak religious mane, tapi negara ni negara Islam.
Lady Gaga senang la nk cakap
cakap ikot suke hati, and lagi2 die dr that free country kan.
cube kalau die lahir kat cni, dibesarkan dgn kebiasaan hidup kat cni
mesti die paham.
our country has boundaries
and i know, for those civilized people out there
respect their country's religion and its boundaries
Lady Gaga, you are a genius at music, but sometimes you got to use your common sense and respect others for what they are for.
it is fine you are born that way, but some people are born in different ways.
making sense there Lady Gaga?

pekara 2. Ikut mengikut, tiru meniru.biaselah tu.

korang penah tak
berkawan dengan orang yang suke mengikot korang
cm takleh kalah la.
kalau kau beli ni, org tu pon nak beli jugak.
kalau ko ade bende tu, org tu pon nak bende tu jugak.
kite pon same jugak kan.
nak jugak ade bende org len ade.
kelaka la kan, mcm budak2.
aku ngaku aku cmtu jugak, tapi taklah obvious sgt kan.
tp bile dah obvious sgt
kadang-kadang terasa annoying jugaklah.
ok,takpela.kau kaya,ade duit
tapi dah buat cmtu kadang-kadang cm rase annoying jugak la kan
hahaha
tapi memang pada naluri manusia itu
memang takde sifat nak kalah
sebab kalaulah manusia itu nak kalah je sepanjang masa
mcm mane nak maju?
haha, sile applykan ini di konteks yg lain
jgn lah nak keja sgt bende2 ni
-xdar dri ckp org, aku lbey korang ja ponnnnn-
ape org kate eh?
buy things that u need, not what u want.
aku tgh amek iktibar citer ni
so korang pon amek2 lah iktibar cite ni jugak
bukan kutuk org yg berlumbe2 ade bende yg canggih, mahal dan berjenama
tapi biarlah besederhana, asalkan bahagia
kalau melebih-lebih tak bahagia, pon takde guna kan?
renungkan lah ye.
teehee.


pekara 3. aku student.jadi biaselah stress tu.


tipulah kalau korang ckp korang tak penah stress dlm iduppppp.
pernahkan?kan?kan?kan??
kalau korang student
korang mesti rase stress dengan assgnment
dgn test
dgn project
dgn thesis
etc etc
pastu muke cm ketat je kalau org tanye
'ko ok tak der?'
make korg yg stress akan jwb
'ko nmpk aku ok ke bai?'
-apesal aku berbahasa begituuu?-
tu kalau org yg mcm aku la
yg telah mencampur adukkan perasaan stress
n xpasal-pasal org len kene tempias kan
opps.
tak bek cmtu, org tu tak bersalah pon
jgn la lepaskan kat org
lau lepaskan kat kucing ke
kat bantal ke
tiang ke, kasi patah kayu ke
tapi jgn amalkan vandalisma ye adik2?
atau pon, kalau kau kuat jiwa batin kau
maintain your composure.
ko pegi jerit kat atas bukit pon boley, tapi nnt orang cm pandang la kan
kalau korang tak malu, takpe, tapi aku malu
jadi atas bukit tu aku dok la sorg2 melayan perasaan.
huhuhuhuhuhu
mcm2 la nak ilangkan stress ni
cara aku?
bile aku pk cm byk je keje nak buat
pastu dalam otak aku cam bersepah-sepah la nak pikir kne buat tu la buat ni la
aku dok kejap
tarik nafaasss pjg2
hembos.....pastu aku ckp
'ok lilly, time to get things right, susun satu2 mane ko nk buat dlu'
make susun2 tak la serabot
and things can be don accordingly lah.
-tapi jarang la nak amalkan mcm tu sbb aku nk rase rush jd student yg tension-
and aku ni mmg mls la nk studykan utk test2 n midterm ni
study stay up last minute tu pekara biase la kan
tapi mak aku penah cakap,
'adik, jgn study last minit,susah nnt'
ops mama.tak dengar nasihat.
ngehehehe.
kalau anda pelajar yang cemerlang, anda memang akan amalkan study awal2.
anda akan study smart.
tapi lagi skali aku nyatakan
aku nk rase the rush of being a tension student
dengan kawan-kawan pon best jugak.
same2 tension.pastu luahkan ramai-ramai.
bile luahkan die akan meleret-leret, pastu korang bersembang
lame2 korg da lupe stress.
ye tak?
=)


jadi itulah post aku untuk hari ni.
bile nta nk post lagi.
keep reading.
n comment la.
jarang nak dapat orang komen2 ni. 
and memohon jasa baik cik/encik/tuan/puan/dato/datin
untuk klik link di bawah
seronok tau~!
=)


join us, and it will give you GREAT benefits and offers!join us and you will not regret it!









4 comments:

  1. aku tak stress pun? haha..chill lah..
    pasal study tu kita tahu mana yang lagi stylo, last min or awal min..

    haha..asal aku gelak weh?

    ReplyDelete
  2. haahhaah
    aku nk gelak gak
    biasela..pandai2 la kte nk stdy..

    ReplyDelete
  3. wahhh. lily! aku suka part no 2! :D

    ReplyDelete

ads.ads.ads.clicky click!