Wednesday, May 9, 2012

stress.stress.but ALL IZ WELL.

hidup ni kalau tak stress, mmg xnormal.
hidup anda x stress?anda abnormal.
mana ada orang yang happy senantiasa.
oh,wait. ada.dekat tampoi tu. *badumtssss~

tapi aku teringatlah quote citer 3 idiots.
ALL IZ WELL.all is well.

baru-baru ni stress melanda aku.
biasa la.final year project.
bagi tahap degree,aku rasa projek aku quite ok.not simple,not hard.
just play around with simulation.research,research.
kalau x dpt result yang diingini,mmg hangen la.
skali tak dapat, hangen.
kalau berkali-kali tak dapat?berhangen kencang lah namenye.
mmg letih la otak aku.

lps letih otak,aku kena urus dinner kelas.
dari kampus,tros ke hotel.
seronok tgk hotel tu.lawa.bayangkan dinner,lepak2 tepi swimming pool.
best~rancangan jahat ku nak menolak seseorang ke dalam swimming pool sudah terniat di hati.muehehe
tapi apekan daya,badan letey~
tp go on je la uroskan dgn pihak hotel.

pulang ke rumah,tingkat 4.
memang aku mengiang2 nak bareng kt encik telam.
tapi terjadi misunderstanding dgn tersayang.
-but we worked it out.thanks my syg-

the next day,teruskan lagi buat fyp project.
maken berhangennn.
and then tmbh mase tu tgh misunderstanding ngan tersayang.
pegi kelas,fenin2 lalat.blakang saket.
kalau aku stress je,my spine n back hurts.
then kena explain kat kelas pasal dinner.

wahh..aku dah lame x stress mcm ni.
sbb mcm byk sgt benda berlaku dalam jangka masa yang pendek.
and my mind,body and soul was not ready for it.
maklumlah.semester ni asek berlenggang je keje.

so balik rumah aku rase mcm diri aku bingung.
bareng.aku fikir byk sgt bende.
assignment.
testS.
inotek.
PSM presentation.
thesis.

by end of May, evrything must be ready. 
and enter June, I'm left with only finals and dinner to handle.
lepas tu, the end.

bila fikir balik, mmg lah stress nak harungi semua ni.aku hampir2 cakap 'aku dah malas nak hadap ni semua'. tapi kalau aku ckp cmtu, nnt aku dapat ape?mempersia-siakan selama ni 4 tahun aku study engineering?lps tu tak nak hadap final year project?baguslah sgt.penat ayah aku cari duit nak bayar yuran aku study.jadi aku harus tabah.nanti lepas grad,dapat kerja,dapat duit,boleh la simpan,or bejoli joli.susah-susah dulu,senang-senang kemudian.tu pon aku sgt berterima kasih kepada parents aku, sbb aku tak amek ptptn.

it took me a good sleep to sort everything out.

aku pernah la stress mcm ni dulu.biasalah.muda-muda remaja masa sekolah.banyak complicated feelings kan katenye.when people expect you to be the best,there is a pressure on you.secara tak langsung.after pmr, aku seriously dah malas nak study betul-betul sbb orang expect aku to perform masa spm.seriously aku mmg bodoh sbb tak study.tu yang masuk matrik pun terpinga-pinga.lepas tu, first semester kat utem, memang aku hampir hampir tersungkur.mase tu lah aku sedar,nak tak nak aku kena study jugak.sekurang-kurangnya degree.

tapi aku dah cukup berterima kasih sbb aku dapat masuk universiti.stress memang lah ada.biasala tu.tapi kadang-kadang stress tu sgt overwhelming,it takes time to be over it.ade yang merengek,ade yang membebel,ade yang sembahyang nak tenangkan hati,macam2 lah cara nak express kan kite ni stress.tapi it's much better dari stress sesangat sampai nak terjun bangunan and bunuh diri semua tu.

so this post is actually to remind me that jangan la fikir banyak sgt.a reminder that in the end, all is well. in the end, we all can be happy. and betul la ikot lagu kelly clarkson, what doesn't kill you makes you stronger. hati kena tabah.minda kena tabah.badan pun kena tabah.kalau tak,stress sikit je pening,sakit blakang.

a stress experience to all.

and dearest low noise amplifier, please be good to me.

No comments:

Post a Comment

ads.ads.ads.clicky click!